Waarom zou de glazen schuifdeur moeten temperen?

- Oct 03, 2019-

Glazen schuifdeur maakt de decoratie mooier en verbetert de kijkkwaliteit vanwege de glazen eigenschappen. Maar glazen schuifdeur moet gehard glas gebruiken, omdat gewoon glas scherpe scherpe hoeken zal produceren wanneer het wordt gebroken, en het is gemakkelijk om mensen te snijden. Nadat het geharde glas is gebroken, worden kleine deeltjes gevormd die uniform en niet scherp zijn, dus is gehard glas ook wel veiligheidsglas genoemd en wordt veel gebruikt in het dagelijks leven.

glass sliding door

Het geharde glas op de glazen schuifdeur wordt gemaakt door het gewone glas in de vereiste grootte en vorm te snijden en het te verwarmen tot een temperatuur dicht bij het verwekingspunt van ongeveer 700 graden en vervolgens een snelle en uniforme koeling uit te voeren. Na de temperbehandeling wordt binnen het glas een trekspanning gevormd en wordt een gelijkmatige drukspanning op het oppervlak gevormd, zodat de slagsterkte en buigweerstand van het glas worden verbeterd en de sterkte ongeveer vier keer die van het gewone gegloeide glas is. Het geharde glas dat is getemperd, kan niet langer worden verwerkt of beschadigd door snijden of slijpen, anders wordt het gebroken door de schade van gelijkmatige drukspanning.

Over glazen schuifdeuren moet worden opgemerkt dat de glazen deur de hardheid niet verhoogt na het temperen, en de hardheid is dezelfde als gewoon glas, dus "gehard glas" wordt eigenlijk "veiligheidsglas" genoemd.